Dominion

Custom 2Det här var den första lådan jag gjorde till Dominion. Den rymmer grundspelet och två expansioner. Mer fanns inte då. Indexkorten har jag laddat ned från boardgamegeek.com. Lådan är gjord i oljad ek klädd på insidan med konstmocka.

Custom 1

Mickes 6

Här är en annan variant av lådan. Prickarna i asp är för att man inte ska vända locket fel. Lådan är gjord i oljad ek, klädd på insidan med konstmocka.

Dominionåda_beskuren
DSC_9433_beskuren
DSC_9428_beskuren

Första lådan jag gjorde till mig själv. Den rymmer alla expansioner fram tom Cornucopia. Den mörka randen i svartek är förvisso en snygg detalj men den tillkom för att jag hade mätt fel på höjden på locket och var tvungen att lägga på lite. Resten av lådan är i ”vanlig” ek, klädd på insidan med konstmocka. På insidan är den oljad men på utsidan har jag lackat den för att den inte ska vara lika känslig för fukt. Lacken är som vanligt polerad med olja och fin stålull. Alla dominionlådor efter denna har jag ytbehandlat på samma sätt. Indexkorten har jag också designat. I vänstra hörnet är det ett fack som är dubbelt så brett som de andra. Där får plattorna plats som hör till bla Seaside.

DSC_9391DSC_9395
DSC_9416
DSC_9417
DSC_9423
Det här är den senaste designen på dominionlådor. Denna rymmer alla expansioner tom ”Guilds” även med sleeves och har ändå gott om plats till alla tokens och plattor. Utan sleeves får även ”Adventures” plats. Upplägget är detsamma som i förra lådan, jag har bara breddat den med två par fack till. Till mig själv har jag gjort ett par insatser som rymmer tokens och tärningar att slumpa vilka kort man använder. De syns på några av bilderna. När de här gjordes så var den marinblå konstmockan slut och på hemtex fanns bara röd. Så lådan med blått tyg är klädd med ett nylontyg som var riktigt svårt att limma eftersom det var så tunnt och inte alls elastiskt. Sedan dess använder jag bara konstmocka.

Ett exemplar av den stora lådan (13 fack) med blått tyg och utan insatser går att köpa i butiken Dragons Lair i Stockholm.